Nesen krāslaviešus iepriecināja jauns un līdz šim ne pārāk zināms vārds “brančs”. Tā sevi pieteica jaunais ēdināšanas uzņēmums “Pils restorāns”. Šis jaunais vārds pie mums ienāca no angļu studentu sarunvalodas. Tā ne visai bagātie kafejnīcu, krodziņu un restorānu klienti apvienoja divus jēdzienus: “breakfast” (brokastis) un “lunch” (mūsu izpratnē otrās brokastis vai pusdienas) - brančs. Tradicionāli branču rīko svētdienu rītos, kad negribas agri celties un vēl mazāk - gatavot. Parasti “kompleksās” maltītes laiks ir no plkst. 11 līdz 15. Neaizstājams elements ir nepiespiesta saziņa starp dalībniekiem, pārsvarā viegli ēdieni ēdienkartē. Reiz studentu izgudrotais brančs ir kļuvis par mūsu laika iezīmi, īpaši lielpilsētās. Tajā piedalās ne tikai studenti. Tā bija arī šoreiz...
Visi, kas vēlējās piedalīties jaunā restorāna, kas atrodas bijušo grāfu staļļu atjaunotajās telpās, pirmajās vēlajās brokastīs, tika aicināti iepriekš pieteikties pa tālruni vai Facebook lapā. Būdams ieintriģēts, arī es rezervēju vietu. 27. septembrī atnācu nedaudz agrāk, sākums bija paredzēts plkst. 12.00. Gribēju parunāties ar saimnieci Veroniku Parinovu, nofotografēt viņu. Veronika sagaidīja ar smaidu, bija draudzīga un sabiedriska, par ko liels paldies.
Andrejs JAKUBOVSKIS
Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.40
Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties: ezerzeme@ezerzeme.lv