Apzināt, izpētīt un saglabāt!

img


Pagātne, tagadne, nākotne... Vēsture ir nenovērtējama pieredzes krātuve, kuru pētot var un vajadzētu izvairīties no kļūdām tagad un nākotnē. Visos laikos progresu kavēja uzskats, ka pagātne ir labāka par tagadni. No tā izriet mūžsenā tēvu un bērnu strīda esamība -, ko pastiprina paaudžu konflikta problēma.



Mūsu dzīves jēga ir nepārtraukta kustība. Un pat koronavīrusa otrā viļņa laikā laikraksts “Ezerzeme” turpina saņemt uzaicinājumus, tostarp uz daļēji tukšām izglītības iestādēm. “Varavīksnes” vidusskolā uzreiz divas labas ziņas, bet par visu pēc kārtas.



Mēs, krāslavieši, zinām, cik pamatīgu darbu ģimnāzijas vēstures saglabāšanā ir ieguldījusi novadpētniece Janīna Gekiša. Absolventu tikšanās, vērienīgas jubilejas svinības atjaunotās Latvijas Republikas neatkarības gados. Simtiem nenovērtējamu dokumentu, tostarp absolventu, kurus vēstures vēji izkaisījuši pa valstīm un kontinentiem, likteņu apraksti,  brošūru un grāmatu publicēšana, kuru nozīmi nevar nenovērtēt. Visas šīs liecības var atrast laikraksta “Ezerzeme” lappusēs, kas turpina sniegt savu dokumentālo ieguldījumu vietējā vēsturē. 



Aleksejs GONČAROVS



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.49



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv