Jautājumi bez atbildes

Pavasarī sirds divtik ilgojas pēc prieka, un te vēl maijs ar papildus izdevumiem par apkuri un satraukums par gaidāmo nodokļu reformu. Nemanot kļūst skumji. Pēdējo aptauju rezultāti liecina, ka 72 procenti Latvijas iedzīvotāju vairs netic, ka nodokļu reforma dzīvi padarīs labāku.
Lai arī ar nelielu novēlošanos, tomēr precīzu valdošo politiķu darbības rezultātu sniedza Latvijas Republikas eksprezidents Andris Bērziņš, paziņojot presei: “Šajā reformā ar vienu roku dod, ar otru atņem to, ko iedeva. Tā jau ir, atvainojiet, blēdīšanās.” Pagaidām situācija ir tāda, ka par iedzīvotāju ienākumu nodokļa samazināšanu par 3 procentiem mums, iespējams, nāksies samaksāt dubultā: palielinās akcīzes nodoklis degvielai, cigaretēm un alkoholam. Un ļoti ticami, ka medicīniskās palīdzības sniegšanas izmaksas ieturēs no sociālā nodokļa iemaksām. Turklāt kļūs stingrāki nosacījumi saistībā ar pārmaksātā nodokļa atmaksu par medicīnas un izglītības pakalpojumiem. Tādas lūk tās lietas… Kāpēc valdošie mūs nemīl?

Neiepriecināja arī dārgā izdevuma “Krāslavas Vēstis” maija numurs. Ir pienācis īstais laiks publicēt novada vadošo amatpersonu deklarācijas par 2016. gadu. Bet to nesagaidīsiet. Ir izveidojusies pārāk kontrastaina situācija. Aglonas novada domes priekšsēdētājas Helēnas Streiķes kopējie gada ienākumi (novada dome un Latgales plānošanas reģions) ir 16148.03 eiro, Dagdas priekšsēdētājai Sandrai Viškurei - 16985.12 eiro, bet Krāslavas mēram Gunāram Upeniekam - 38950, 21 eiro. Sajutāt starpību? Vai tik ne šī iemesla dēļ mūsu domes priekšsēdētāja labklājība informatīvajā biļetenā nokļuvusi zem slepenības grifa? Protams, priekšsēdētāju alga ir atkarīga no iedzīvotāju skaita novadā, tomēr - vai tiešām mēs esam tik bagāti?



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 37 (16.05.2017.)

Citi raksti