KF un ASV: vēstnieki aizbrauca, problēmas palika

Pēc ASV prezidenta vēlēšanu rezultātu paziņošanas politologi brīdināja par drīzām pārmaiņām Amerikas un Krievijas attiecībās. Pārmaiņas, pareizāk sakot, pasliktināšanās sākās pašā gada sākumā. Šodien situācija ir saasinājusies. Pēc slavenās intervijas, kurā Baidens piekrita žurnālistam, ka Krievijas prezidentu varētu saukt par slepkavu (tomēr filologi joprojām strīdas par to, ko patiesībā domāja Amerikas līderis, ir zināmi tulkošanas smalkumi), Krievijas vēstnieks tika izsaukts mājās uz konsultācijām...

Pēc telefonsarunas starp abu valstu prezidentiem, kā arī pēc tam sekojošā paziņojuma par jaunām sankcijām, Krievijas Ārlietu ministrija uzstājīgi “ieteica” ASV vēstniekam uz laiku pamest Krieviju. Amerikas pārstāvis pretojās, bet pēc tam nolēma aizbraukt, ar ieganstu, ka nav redzējis savu ģimeni vairāk nekā gadu. 



Šajā stāstā viss notika kā kaut kādā dīvainā pasakā. Notikumi attīstījās, un ārēji tie pat nebija savstarpēji saistīti. Viss sākās ar to, ka Krievija sāka palielināt savu bruņoto spēku klātbūtni pie Ukrainas robežām.



Andrejs JAKUBOVSKIS



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.16
Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv

Citi raksti