Pirmās Komūnijas laiks

Maija nogale un jūnijs vairākumā katoļu draudžu vainagojās ar svarīgiem notikumiem, kas saistīti ar gatavošanos pirmajai svētajai Komūnijai. Jēzus ir teicis: “Patiesi, patiesi Es jums saku: ja jūs Cilvēka Dēla miesu neēdīsiet un Viņa asinis nedzersiet, tad jums nebūs dzīvības” (Jņ 6,54).

Krāslavas draudzes prāvestam Eduardam Voroņeckim tās bija pārslogotas, rūpju pilnas dienas. Vispirms viņš bija prasīgs eksaminētājs, pārbaudot kristīgās mācības pasniedzēju-katehētu Annas Cerazy, Irēnas Zambares, Jevģenijas Sergijenko, Ērika Zaikovska un Genovefas Kalvišas vadībā apgūtās bērnu zināšanas par ticības pamatpatiesībām. Garīgajam tēvam daudzas stundas nācās pavadīt biktskrēslā, uzklausot pirmās grēksūdzes.

Draudzē viņš ieviesis tradīciju, ka pirms pirmās Komūnijas bērniem jānāk pie bikts ne mazāk kā trīs reizes. Notika četri pirmās Komūnijas svinīgie dievkalpojumi: sociālās rehabilitācijas centra “Mūsmājas” jaunkristītajiem bērniem (31.05), poļu (7.06), krievu un latviešu grupām (14.06). Kopumā gandrīz astoņdesmit Krāslavas draudzes jaunie locekļi pirmoreiz saņēma dvēseles mūžīgās dzīves barību, vienojoties ar Jēzus Kristus Miesu zem maizes zīmes.

Jēzus Sirds svētkos, 19. jūnijā, pirmoreiz Jēzu baltajā Hostijā no prāvesta Feliksa Ciprusa rokām saņēma deviņi mazie aulejieši. Žēlastību daudzums, kādu dvēsele gūst caur Euharstiju, atkarīgs no bērna sagatavošanas šai īpašajai vienotībai ar Jēzu Kristu. Aulejā no bērnu vecākiem dzirdēju: “Mums ir paveicies ar katehēti Regīnu Bleideli. Ar savu sirsnību un labvēlību viņa spēj atrast atslēdziņu katrai mazajai sirsniņai. Bērni tiecas pie viņas.” Vecāki arī atzīst, ka pamati sekmīgi tiek ielikti jau kristīgās mācības stundās pirmajās trijās klasēs, ko pasniedz Ingrīda Vanaga.

Ikvienā draudzē pateicības vārdus izpelnījās cilvēki, kuri palīdzēja bērniem uzmodināt savās sirdīs dievbijību, ticību, patiesu grēku nožēlu, gribu atteikties no ļaunā un darīt labu.

Bznīcas un pāvesta lūgšanu nodomi jūlijam

Vispārējais: lai Tuvo Austrumu kristieši varētu pilnīgi brīvi praktizēt savu ticību un būt par izlīgšanas un miera veicinātājiem.

Misionārais: lai Baznīca, pateicoties visu ticīgo liecināšanai ikvienā pasaules valstī, kļūtu par izlīgušas un vienā Dieva ģimenē apvienotas cilvēces kodolu.