Drīz svētki

No “Varavīksnes” skolas trešās klases audzēkņu sacerējumiem

Lieldienas ir svētki, kas man patīk. Šogad tos svinēsim 24. un 25. aprīlī.
Nedēļu pirms Lieldienām mēs atzīmējam Pūpolsvētdienu. Cilvēki iet uz baznīcu ar pūpolu zariņiem, lai svētītu tos. Agrāk šo svētdienu dēvēja par Palmu, jo, sagaidot Jēzu Kristu Jeruzālemē, cilvēki turēja rokās palmu zarus un klāja Viņa priekšā savas drēbes. Bet mazie bērni skrēja un kliedza “Hosanna!”

Evita Stefanoviča

Lieldienas ir diena, kad Jēzus Kristus augšāmcēlās no miroņiem. Lieldienu simbols ir ola, no kuras izšķiļas jauna dzīvība. Pirms svētkiem olas krāso, kā arī nes tās svētīt uz baznīcu. Vēl dievnamos svētī ūdeni. Pirms Lieldienām ir noteikts gavēnis, kad nedrīkst līksmot un baudīt gaļas ēdienus. Mēs ļoti gaidām Kristus Augšāmcelšanās svētkus!

Marčels Pastrama

Lieldienas ir visu kristiešu svētki. Tiek svinēta Dieva Dēla Jēzus Kristus Augšāmcelšanās no miroņiem. Bet pirms tam ir Lielais gavēnis, kas ilgst septiņas nedēļas. Katru svētdienu jāiet lūgties uz baznīcu un nolikt sveces.
Pirms Lieldienām mājās krāso olas sarkanā krāsā, kas simbolizē Jēzus Kristus asinis, cep Lieldienu kuliču un pashu.
Atgriezušies mājās pēc svētku dievkalpojuma cilvēki apsveic cits citu ar Kristus Augšāmcelšanos. Pie galda sākumā jānoskaita lūgšanas. Pirmā ola un pasha tiek dalīta visiem pa gabaliņam. Pēc maltītes vēlreiz jānoskaita lūgšana.

Nastja

Šajos gaišajos svētkos mēs atceramies, ka Jēzus Kristus nomira, būdams piesists pie Krista, par mūsu grēkiem, pēc trim dienām Viņš augšāmcēlās un parādījās saviem mācekļiem. Viens no mācekļiem nenoticēja, ka Viņš ir dzīvs. Tad Jēzus paņēma viņa roku un atļāva pieskarties savām brūcēm.

Daniels Boželko

7. aprīlī mūsu klases skolēni gāja uz baznīcu izsūdzēt grēkus. Es apmeklēju dievkalpojumus svētdienās un kalpoju dievkalpojuma laikā pie altāra. Man patīk Lieldienu svētki.

Bez paraksta

Gavēņa laikā biežāk jāiet uz baznīcu, jālūdz Dievs. Lieldienās Kristus Augšāmcelšanās simbols ir ola, kas nozīmē jaunu dzīvību.

Raimonds Lukjanskis

Labu laiku pirms Lieldienām sākas Lielais gavēnis. Tā laikā cilvēki nedrīkst lietot uzturā gaļas ēdienus. Lieldienas ir lieli svētki. Mēs tos ļoti gaidām. Krāsojam olas, cepam pīrāgus, gatavojam garšīgus ēdienus.
Pirmajās Lieldienās agri no rītā visi iet uz baznīcu, lai palūgtos, nosvētītu olas, maizi, sāli, ūdeni. Pēc atgriešanās mājās ģimene pulcējas pie svētku galda.

Ēriks Briks