Aglona 2011

Sakarā ar Vispasaules Jauniešu dienām Madridē šogad Krāslavas draudzes vairākdienu svētceļojums uz Aglonu diemžēl nenotiks, bet ir iespējams pievienoties citām grupām, piemēram, Rīgas sv. Marijas Magdalēnas draudzei, kas šogad savu svētceļojumu uzsāks no Krāslavas.

Varianti un kontaktinformācija svētceļojumam:

Krāslava — Aglona kopā ar Rīgas sv. Marijas Magdalēnas draudzi. Iziešana no Krāslavas 9. augustā. Pieteikties var pie Ilzes Fominas, tālr. 26152128.

Medumi — Aglona. Iziešana 1. augustā. Pieteikties var pie pr. Arņa Maziļevska, tālr. 29397048.

No Dievmātes svētku vēstures

1950. gada 1. novembrī pāvests Pijs XII izdeva dogmātisko konstitūciju “Munificentissimus Deus”, kuras 44. paragrāfā ir teikts: “Mūsu Kunga Jēzus Kristus un svētlaimīgo apustuļu Pētera un Pāvila autoritātē, kā arī mūsu pašu autoritātē mēs pasludinām, paziņojam un nosakām kā dievišķi atklātu dogmu to, ka Bezvainīgi ieņemtā Dieva Māte Jaunava Marija, piepildījusi savas zemes dzīves gaitu, tika ar miesu un dvēseli uzņemta Debesu godībā.” Baznīca priecājas par Vissvētās Jaunavas Marijas triumfa pilno uzņemšanu Debesīs, kur Vissvētā Kristus Māte tiek kronēta ar godības kroni kā Debesu un zemes Karaliene.

(No “Mieram tuvu”)