Latvijas katoļiem — jauns bīskaps

Pāvests Benedikts XVI par Jelgavas diecēzes bīskapu nominējis Rīgas Kristus Karaļa draudzes ilggadējo prāvestu Edvardu Pavlovski. Viņš nomainīs pensijā aizejošo bīskapu Antonu Justu.

Edvards Pavlovkis dzimis 1950. gada 30. augustā Beresnes draudzē, tagadējā Dagdas novada Bērziņu pagastā. Mācījās Ķepovas astoņgadīgajā un Dagdas vidusskolā. 1968. gadā iestājās Rīgas garīgajā seminārā. 1975. gadā bīskaps Zondaks iesvētīja viņu par priesteri. Primicijas Sv. Misi noturēja dzimtajā Beresnes draudzē. Kalpoja galvenokārt Rīgas dekanātā — sv. Antona, sv. Alberta, Sāpju Dievmātes, kā arī Tukuma u.c. draudzēs. Bija Rīgas Garīgā semināra pasniedzējs. Jau vairāk nekā desmit gadus Edvards Pavlovskis ir Rīgas Kristus Karaļa draudzes prāvests.

Jaunā bīskapa konsekrācija notiks 10. septembrī plkst. 12.00 Jelgavas katedrālē. Lūgsim viņa Ekselencei, mūsu novadniekam Dieva svētību un Dievmātes palīdzību viņa jaunajā kalpojumā!

Sirsnīgas atvadas Priedainē

Jelgavas bīskapa Antona Justa ikgadējā vizitācija Priedaines sv. Brigitas un sv. Katrīnas Romas katoļu draudzē 24. jūlijā diecēzes vadītāja amatā bija pēdējā, jo drīz vien viņu nomainīs jaunais bīskaps Edvards Pavlovskis.

Ekselence celebrēja Sv. Misi, izdalīja Iestiprināšanas sakramentu, skaidroja Evaņģēliju, kā arī iesvētīja jaunās logu vitrāžas. Četru gadu laikā mākslinieki Nora Cēsniece, Oleksijs Krasnovs, Vilnis Butelis un Eila Vikmane par draudzes saziedotajiem līdzekļiem izveidoja Svētā Gara un svēto evaņģēlistu Mateja, Marka, Lūkasa un Jāņa stikla gleznas, kas turpmāk rotās dievnama logus. Pēc dievkalpojuma notika sirsnīgas atvadas no bīskapa, kurš dodas pensijā.

Krāslavas novada domes priekšsēdētājs G. Upenieks, Kaplavas, Salienas un Tabores pagastu, Priedaines un Elernes draudzes pārstāvji, prāvests J. Bulašs pateicās Ekselencei par ilggadējo sadarbību un garīgo stiprinājumu. Ziedi, vietējo konditoru ceptie kliņģeri, augļi, grozs ar mellenēm no Priedaines meža, citas mīļas dāvaniņas, daudzie laba vēlējumi bija atzinība sirsnīgajam bīskapam par viņa dāsno devumu Dievam, Baznīcai un ticīgajai tautai.

Sagatavoja Genovefa KALVIŠA