Lai Dieva mīlestība jūs vada zinību apguves ceļos!

Septembris ir jaunā mācību gada sākums. Skolu un studējošai jaunatnei, pedagogiem, pasniedzējiem un, protams, vecākiem, visiem, kuri Dieva priekšā ir atbildīgi par nākamajām paaudzēm, uzsākot jauno darba cēlienu, novēlam Svētā Gara dāvanas un auglīgu sadarbību.

Bērni un jaunieši, sekojiet Jēzus paraugam, kurš “pieņēmās gudrībā, gados un žēlastībā pie Dieva un cilvēkiem” (Lk 2,52), būdams paklausīgs vecākiem.

Jaunība ir īpašs žēlastību un izaugsmes laiks. Augusta otrajā pusē Madridē notikušās Pasaules Jauniešu dienas vēlreiz apstiprināja, ka Baznīca ar paļāvību un mīlestību raugās uz jauniešiem, saskata viņos ceļu uz gaišāku nākotni un dēvē par “Baznīcas cerību.” Nepieviliet šo paļāvību! Ciešāk saistiet zināšanu apguvi ar ticības dāvanas padziļināšanu un izkopšanu, pieņemiet Dieva Vārdu kā “gaismu dzīves ceļā” (Ps 118, 105). Īpašas Dieva žēlastības vēlam garīgo semināru, teoloģisko, reliģijas zinātņu un citu kristīgo izglītības iestāžu audzēkņiem — nākamajiem priesteriem, teologiem, filosofiem, Evaņģēlija sludinātājiem, katehētiem, kristīgās mācības skolotājiem. Atdariniet Kristu savā dzīvē, lai spētu tuvināt Dievam arī citus. Pedagogi un pasniedzēji, ar iejūtīgu sirdi, neizsīkstošu enerģiju un pacietību palīdziet jaunajai paaudzei gatavoties lielajai dzīvei, attīstīt talantus, iegūt zināšanas un prasmes.

Vecāki, rūpējieties pirmām kārtām par savu bērnu garīgajām vajadzībām, kristīgo vērtību ieaudzināšanu.
Patiesības un gudrības meklējumos nekad neaizmirstiet par Dieva klātbūtni savā dzīvē. Lai Viņa mīlestības roka vada jūs zinību apguves ceļos!

Vs. Jaunavas Marijas dzimšana

Septembrī vieni no lielākajiem svētkiem visu konfesiju kristiešiem, it īpaši Austrumu Baznīcā, ir Pestītāja Mātes, Vissvētākās Jaunavas Marijas dzimšanas diena, ko katoļi svin 8. septembrī, bet pareizticīgie un vecticībnieki — 21. septembrī. Jēkaba protoevaņģēlijā ir teikts, ka Jaunavas Marijas vecāki tikai pēc ilgiem laulības dzīves gadiem sagaidīja šo dāvanu — Dieva dāvāto bērnu, meitu Mariju.

Dievs Mariju bija izvēlējies par sava Vienpiedzimušā Dēla māti, tāpēc Viņa nāca pasaulē bez pirmdzimtā grēka. Tāpēc kristieši svin Jaunavas Marijas piedzimšanu gan zemes dzīvei, gan debesīm.

Tēvs savam Svaidītājam sagatavoja Viņa cienīgu mājokli, kas pasargāts no jebkāda traipa. Protams, nevainīgais un absolūti šķīstais bērns, kas dzima no Annas un Joahima tīrās mīlestības, ir no mūsu cilts, bet tajā pašā laikā visaugstā Dieva žēlsirdība viņā ir darījusi lielas lietas, kuru dēļ visas paaudzes viņu teiks svētīgu (Lk 1,48-49). Šī īpašā žēlastības dāvana paceļ Mariju daudz augstāk par visām radībām Debesīs un virs zemes.

Sagatavoja Genovefa KALVIŠA