Krāslavas jaunieši!

“Pro Sanctitate” māsas gaida jūs

Vairākkārt “Ezerzemē” stāstījām par to, ka kustības “Pro Sanctitate” (“Par svētumu”) māsas Liliane Bernard un Rita Refalo ir kļuvušas par labām garīgajām vadītājām Krāslavas Romas katoļu draudzes jauniešiem. Trešo gadu no oktobra līdz maijam katra mēneša pirmajā sestdienā viņas brauc no Rīgas uz Krāslavu, lai jaunajiem krāslaviešiem palīdzētu pieaugt ticībā un svētumā, kopā lūdzoties un izdzīvojot kādas konkrētas tēmas ciklu. Šogad astoņās nodarbībās un meditācijās tiek piedāvāts pārdomāt jautājumu, ko nozīmē lūgšana. Katras tikšanās kulminācija ir Sv. Mise un Vissvētākā Sakramenta adorācija.

Taču vecāko paaudžu ticīgajiem sāp sirdis par to, ka draudzes jaunieši ir tik kūtri un neatsaucīgi. Šogad 1. oktobrī Sv. Misē piedalījās tikai divas jaunietes, bet Vs. Sakramenta adorācijā meditācijas kopā ar māsām izdzīvoja tikai... vecmāmiņas.
Kļūst skumji, ka savām garīgajām vadītājām, kuras gatavojas nodarbībām, mēro garu, nogurdinošu ceļu no Rīgas, tērē savu dārgo laiku, mūsu bērni un jaunieši neizrāda pat parasto pieklājību, nevīžo vienreiz mēnesī atnākt uz baznīcu uz pāris stundām, lai vienotos lūgšanā ar Dievu un pamācītos, kā tas jādara.

Vislielākie svētie visu mūžu ir pilnveidojuši savas attiecības ar Dievu un lūgšanas māku. Vai tiešām mūsu jaunā paaudze jau būtu sasniegusi savas lūgšanas meistarības kalngalus? Mēs, vecākā paaudze, lūdzamies par jums un ceram, ka visās nākamajās tikšanās reizēs ar “Pro Sanctitate” māsām bērni un jaunieši ieradīsies kuplā skaitā.

Sagatavoja Genovefa KALVIŠA