Kirkorov, uz redzēšanos?

img

Veids, kā kādam aizliegt iebraukt Latvijas teritorijā, ilgu laiku ir uzturējis pie dzīvības mūsu ne pārāk aktīvo sabiedrisko domu. Sākumā šajā “melnajā sarakstā” tika iekļauti tikai politiķi, ekstrēmisti, propagandisti, kas maskējās par žurnālistiem. Principā viss bija skaidrs un caurspīdīgs.

Visi šie cilvēki patiešām ir diezgan naidīgi noskaņoti pret mūsu valsti, viņi var radīt valstij draudus. Šeit nav pretenziju. Tad pienāca šovbiznesa kārta. Dažādos laikos iebraukšana mūsu valstī bija aizliegta Lepsam, Pevcovam, Kobzonam, Gazmanovam, Valērijai, Porečenkovam utt. Šos aizliegumus ierosināja vai nu Ārlietu ministrija, vai Iekšlietu ministrija. 



Vienā gadījumā sabiedrība tika informēta par aizlieguma iemesliem, dažos, gluži pretēji, par to netika ziņots. A priori visi šajos sarakstos iekļautie apdraud sabiedrību un valsti. Daži no mums domīgi māja ar galvu, atbildot šiem vēstījumiem un mēģinot uzminēt, kādas briesmas ir Lepsa vai Valērijas dziesmās. Bieži aizliegumi bija saistīti ar faktu, ka šovbiznesa zvaigznes apmeklē okupēto Krimu, tādējādi atzīstot nelegālās aneksijas likumību. Teikšu atklāti, šis arguments mani īpaši nepārliecina. Bet mēs arī to, nedaudz paburkšķot, norijām. Tad viss kaut kā nomierinājās, un tad nāca “kovids”, un mums visiem bija, ko darīt un par ko interesēties... 



Andrejs JAKUBOVSKIS



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.3
Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv



 

Citi raksti